Syy numero#3

Lappeenranta

Monet matkakohteet tunnetaan linnoistaan, niin myös Lappeenranta. Tavallisesta tarinasta poiketen Lappeenrannan linna on tehty hiekasta ja saa uuden muodon joka kesä. Hiekkalinnalta on myös helppo lähteä Saimaan turneelle vuokratulla pyörällä, kanootilla tai vaikka soutuveneellä.

Hiekkalinnasta takavasemmalla kohoaa pysyvämpi mutkitteleva linnoitus, jossa rikostutkija Sorjonenkin on nähty lenkkeilemässä. Linnoitukseen on helppo tutustua omatoimisesti luonto- ja kulttuuripolun opastaulujen avulla ja napata upea selfie Lappeenranta-frameissa. Suomen Venetsian rantoja kiertävä Rantaraitti vie lomalaisen Myllysaaren hiekkarannalle tai pidemmällekin lenkille luonnon helmaan.

Lappeenrantalaiset ovat laulukansaa, ja siksi kaupunki soi koko kesän. Kesämusiikista voi nauttia kaupungin toreilla kuten Satamatorilla, ja samalla ihailla Linnoituksessa ja satama-alueella partioivia rakuunaratsukoita. Nappaa torilta lauluevääksi paikallinen herkkupiirakka – vety tai atomi – ja laulu sujuu kuin rasvattu.